RAM geheugen van je telefoon wordt gebruikt door zowel het besturingssysteem (Android of iOs) als de software in de apps.
RAM geheugen wordt door je telefoon meestal gebruikt als een plaats waar apps hun gegevens opslaan. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat meer RAM meer apps op de achtergrond kan laten draaien zonder uw telefoon te vertragen.
In feite is het dus zo dat hoe meer RAM geheugen je smartphone heeft, hoe meer taken je telefoon tegelijkertijd aankan. Smartphones met meer RAM kunnen tegelijkertijd complexere software en meerdere applicaties uitvoeren. RAM (Random Access Memory) is in feite het werkgeheugen van je telefoon.
RAM geheugen in je telefoontoestel is vooral nuttig voor tijdelijke opslag van gegevens die snelle toegang vereisen. Naast het werkgeheugen van je telefoon speelt ook een ander ding een belangrijke rol bij de goede werking van je telefoon. Hoe meer applicaties geopend zijn hoe voller het werkgeheugen is. Dit maakt je telefoon trager. Het is daarom van belang applicaties die niet in gebruik zijn altijd goed af te sluiten. Hiermee houdt je je telefoon lekker snel.
Smartphones hebben naast RAM ook een ander type opslaggeheugen. (flashgeheugen of een harde schijf) Dit geheugen slaat informatie zoals foto’s en filmpjes op voor de lange termijn. Dit geheugen is vaak ook uitbreidbaar door middel van een microSD kaart.